1. Opći dio

1. 1 Sve usluge s online trgovine UVI Gear (u daljnjem tekstu “trgovina”) usklađene su s Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot-UPB2) i temeljene na međunarodnom kodeksu zajedno s preporukama GZS-a, izvodi LEGIT D.O.O, Brnčičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Črnuče, Slovenija (u daljnjem tekstu “dobavljač”)

1.2 Klijent, kupac ili korisnik u daljnjoj obavijesti znači: osobni kupac, samostalni vlasnik trgovine, tvrtka ili organizacija koju pružatelj usluge pruža.

1.3 Odredbe i uvjeti primjenjuju se na sve usluge koje pružatelj nudi i bave se svim pravima korisnika, radu UVI Gear periferije i svim pravnim ili poslovnim odnosima između davatelja usluga i kupca, u svim radnim uvjetima.

1.4 Kupac koji želi kupovati na UVI Gear trgovini ili dobiti pravo da to učini, mora se registrirati. Korisničko ime je njegova/njezina email adresa. Korisničko ime i lozinka, koje posjetitelj/ica dobiva putem pisma za potvrdu emaila, nedvosmisleno definiraju i vezuju korisnika/cu s unesenim podacima. Korisnik/ca može samostalno mijenjati lozinku, no za promjenu korisničkog imena ili promjenu emaila mora se za to javiti na info@uvigear.com. Korisnik/ca će biti obaviješten putem emaila kada je promjena izvršena.

2. Obaveza pružatelja usluga i kupca

2. 1 Davatelj usluga ne jamči točnost podataka (slike i teksta) na web trgovini UVI Gear, jer se zbog prirode poslovanja preko svjetskog weba ponude mijenjaju brzo i često. Za eventualne pogreške u opisu robe u web trgovini, UVI Gear ne preuzima odgovornost.

2. 2 Pružatelj usluga obvezuje se da će se usluge izvršiti s najboljom mogućom kakvoćom i u dogovorenom vremenskom okviru.

2. 3 Pružatelj usluga obvezuje se da će kupcu uvijek osigurati:

– Identitet tvrtke (naziv i registrirana adresa te registracijski broj),
– Kontaktne informacije za brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon …)
– Ključne činjenice o robi ili usluzi (također pretprodajne usluge i jamstva),
– Dostupnost predmeta u ponudi (u razumnom roku),
– Uvjeti isporuke robe ili izvršenje usluga (mjesto, način i vrijeme isporuke),
– Sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno navedene, mora biti očigledno ukoliko stope uključuje PDV i troškove dostave (u fazi isporuke),
– Podace o načinu plaćanja i isporuke
– Podace o valjanosti ponude,
– Vremenski okvir, u kojem se još uvijek može odustati od ugovora i uvjeti za povlačenje (uključujući to ukoliko postoje neki troškovi uključeni u odustajanja od ugovora),
– Objašnjenje postupka žalbe (zajedno sa svim kontaktnim informacijama za osobu zaduženu za službu za korisnike).

2.4 Unos osobnih podataka prilikom registracije i kasnije pri kupnji u web trgovini UVI Gear se koristi isključivo za pravilno izvršenje naših usluga. Pružatelj usluga nikada neće prosljeđivati, davati u zakup, prodavati ili u bilo kojem drugom obliku trgovati s tvojim osobnim podacima. Osim toga, tvoji osobni podaci nikad neće biti korišteni na način na koji ne podržavate ili se slažete.

2.5 Narudžbe prihvaćene prije 12:00 bit će upućene kao prihvaćene narudžbe tog istog dana, a datum isporuke počinje se računati od tog dana. Dogovoreni datumi isporuke mogu se mijenjati u slučaju više sile, poput prirodnih katastrofa ili duljih električnih ili internetskih prekida.

3. Promjene u uvjetima i odredbama

3.1 LEGIT D.O.O. s našom prethodnom obavijesti zadržava sva prava na promjenu uvjeta i odredbi. Promjene stupaju na snagu u trenutku objavljivanja istih na web stranici.

3.2 S upotrebom usluga te prijavom na www.UVIGear.com, slažete se da ste potpuno svjesni i prihvaćate sve gore navedene uvjete i odredbe.

4. Ponuđeni proizvodi i usluge

4. 1 UVI Gear zbog prirode poslovanja preko interneta često i brzo mijenja svoje ponude. Davatelj usluga ne preuzima nikakvu, izravnu ili neizravnu, naknadu ili bilo koju drugu odgovornost za točnost podataka navedenih na web trgovini www.UVIGear.com

5. Postupak naručivanja i kupnje

5. 1 Na web trgovini www.UVIGear.hr proizvodi se prodaju samo online. Ako kupac želi kupiti robu s cijenama online trgovine i osobno preuzeti robu u trgovini UVI Gear, to mora naglasiti prilikom kupnje na www.UVIGear.hr kao osobnu dostavu, u protivnom se prodaja predmeta vrši po cijenama koje su fiksne za fizičku trgovinu UVI Gear. Poslani nalozi smatraju se konačnim. U slučaju pogrešne narudžbe ili otkazivanja narudžbe, kupac može ispraviti ili poništiti narudžbu toliko dugo dok ne dobije poruku putem emaila koja kaže da je narudžba potpuna. Jednom kada kupac dobije poruku emailom da je narudžba potpuna, otkazivanje narudžbe više nije moguće. U slučaju da tvrtka LEGIT D.O.O. vidi da prema uvjetima i odredbama ne može obraditi nalog, zadržava sva prava da odbije narudžbu i vi tada kao kupac dobivate potpunu refundaciju. Kupac može odbiti ili otkazati narudžbu jedino prije primitka poruke emailom da je narudžba zaprimljena.

5.2 Postupak naručivanja i kupnje

– Nakon podnošenja narudžbe kupac dobiva emailom poruku o potvrdi narudžbe – “narudžba potvrđena”. Više informacija o statusu narudžbe možeš naći na web-trgovini pružatelja usluga.
– Pružatelj usluga provjerava narudžbu (provjerava datum isporuke i mogućnost dostupnosti robe) i konačno potvrđuje ili odbije narudžbu (navodi zašto je narudžba odbijena) s potvrdom narudžbe. U nekim slučajevima pružatelj može kontaktirati kupca putem telefonskog poziva na broj telefona koji je kupac naveo u registraciji ili obrascu kako bi provjerio adresu dostave, vrijeme isporuke itd.). Za robu koju pružatelj usluga ne pohranjuje u vlastitoj memoriji, navedeno je isključivo vezano uz uvjete i rokove isporuke dobavljača te u kojem dobavljač može isporučiti robu davatelju usluga, a davatelj obavještava kupca o najnovijem datumu isporuke. Ako je vrijeme isporuke predugo i kupac to ne želi čekati, može se obratiti pružatelju usluga kako bi izjavio/la da će izdvojiti tu stavku iz narudžbe, a pružatelj usluga vraća novac (ako je plaćeno unaprijed), a ostale stavke u narudžbi mogu biti isporučene kupcu ili kupac može zatražiti da se cijela narudžba otkaže. Ako je dobavljač najavio davatelju da je isporuka robe tri mjeseca ili više, dobavljač otkazuje narudžbu kupcu u smislu da roba nije dostupna. Danom odbijanja narudžbe otkazuje se narudžba kupca. Pružatelj usluga ne preuzima odgovornost za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati zbog dugog vremena isporuke ili robe koja nije dostupna, tj. one koje pružatelj usluga nema na skladištu.
– Kada dobavljač pripremi robu i isporuči je, obavještava kupca o tome putem e-maila da je narudžba poslana. Poslana poruka također uključuje informacije o jamstvu i o tome kome se kupac može obratiti ako postoji kašnjenje u roku isporuke ili u slučaju pritužbi (info@uvigear.com).

6.Cijene

6.1 Sve cijene na web trgovini UVI Gear uključuju PDV, osim ako je navedeno drugačije. Cijene na web trgovini vrijede samo za narudžbe putem web trgovine i za narudžbe koje se plaćaju u gotovini. Online cijene vrijede samo za registrirane korisnike, a za neregistrirane korisnike se naplaćuju prema cijeni u trgovini UVI Gear.

6.2 Cijene vrijede u trenutku slanja narudžbe i nemaju unaprijed određenu vrijednost. Cijene vrijede samo ako se plaćaju gore spomenutim metodama i gore navedenim uvjetima i odredbama.
Unatoč neprekidnim nastojanjima pružanja najtočnijih informacija, može se desiti da one informacije koje se tiču cijena nisu u redu ukoliko se cijena mijenja tijekom obrade narudžbe. U tom će slučaju pružatelj usluga omogućiti kupcu otkazivanje narudžbe i ponuditi rješenje prihvatljivo objema stranama.

Ugovor o prodaji između kupca i pružatelja obavlja se u trenutku kada pružatelj potvrdi narudžbu kupca, te kada kupac primi poruku emailom da je narudžba prihvaćena. Od tog trenutka sve cijene i drugi uvjeti su fiksni i za pružatelja kao i za kupca. Popusti i promotivni kodovi se ne zbrajaju.

7. Odustajanje i vraćanje

7.1 Kupac ima pravo da u roku od 15 dana po primitku robe (ili potpisivanjem ugovora ili nakon završene usluge) odbije ponudu. U tom sučaju morat će obavijestiti pružatelja usluga u pisanom obliku putem pošte ili e-mailom na info@uvigear.com. Kupac nije dužan/a navesti razlog odustajanja. Povratni period započinje sljedeći dan nakon primitka robe. Jedini trošak koji kupac ima uz povlačenje iz ponude je trošak povratne pošiljke robe. Roba se mora vratiti pružatelju usluga najkasnije u roku od 30 dana od podnošenja zahtjeva za odustajanje od ponude, a pružatelj usluge mora vratiti kupcu trošak vraćene stavke. Za praćenje kada su sredstva vraćena kupcu, povrat može biti uplaćen samo na bankovni račun kupaca. Nema povrata novca!

Ako je kupac već počeo upotrebljavati proizvod ili bilo koju drugu stavku, otvoren/a je iz pakiranja, odustajanje od ponude više nije moguće.

Vraćena roba mora se vratiti neoštećeba i nepromijenjenom broju, osim u slučajevima kada je roba bila oštećena, izgubljena, slomljena ili je njezin iznos promijenjen i nije bila krivnja kupca. Originalna ambalaža je bitan dio stavke i propisuje ga proizvođač (u skladu s 36. člankom Zakona o zaštiti potrošača), jer je nužno da se vrati u eventualnom povratu robe i mora biti u izvornom stanju, tako da ne oštećuje i ne mijenja količinu.

7.2 U slučaju vraćanja, jednostavan je postupak povrata artikala neophodan i pruža vam ugodno iskustvo prilikom online kupovine. Ako kupac nije zadovoljan proizvodom, mora o tome obavijestiti pružatelja usluge u roku od 15 dana od primitka proizvoda. Proizvod mora biti vraćen davatelju usluge u roku od 30 dana od kupaca da povuku prijavu poslanu na info@uvigear.com. Roba se mora vratiti na adresu tvrtke, koja je navedena ispod.

Ne prihvaćamo povratne pošiljke uz naplatu po primitku!
Proizovdi moraju biti vraćeni u originalnoj ambalaži sa deklaracijom i ne smiju biti oštećene, prljavi ili u vizualno u upotrebljivanom stanju. Izvorni račun i sva dokumentacija moraju biti prisutni uz povratnu pošiljku. Naknada za povratne pošiljke naplaćuje se kupcu.

Ako su svi gore navedeni kriteriji ispoštovani, vratit ćemo vam novac u roku od 15 dana u vrijednosti vraćenog proizvoda ili u zamjenu za drugi proizvod. Troškovi poštarine ne podliježu povratu i ne vraćaju se kupcu. Nakon 15 dana od prihvaćanja proizvoda, period of 15 dana povratka je završen i povratak proizvoda više nije prihvaćen.

8. Sigurnost osobnih podataka i komunikacija

8.1 Pružatelj usluga koristi odgovarajuće tehnološke i organizacijske resurse za zaštitu prijenosa i spremanja osobnih podataka i plaćanja. Dobavljač u tom pogledu koristi 256-bitnu SSL certifikat izdan od ovlaštene organizacije. Zaduženi za sigurnu autorizaciju i transakcije s kreditnim karticama su LEGIT D.O.O. i Paypal. Autorizacija kreditnih kartica obavlja se u stvarnom vremenu uz trenutnu provjeru podataka s bankom. Brojevi kreditnih kartica ili bilo koje druge informacije o plaćanjima izvršenim na liniji nisu spremljene.
Pružatelj usluga je dužan dugoročno zaštititi vaše osobne podatke, podatke koje ćete poslati prilikom registracije i narudžbe robe.
Davatelj usluga na neodređeno vrijeme pohranjuje IP adrese od svih posjetitelja na web trgovini UVI Gear. Kod registriranovih članova pružatelji usluga pohranjuju: ime i prezime, adresu e-pošte, telefonski broj kontakta, primarnu adresu i adresu dostave, zemlju stanovanja te vrijeme i datum registracije.
Pružatelj usluga koristi te podatke isključivo za izvršenje naloga (slanje informativnog materijala, ponude, fakture) i sve druge potrebe za komunikacijom s kupcem.
Podaci o kupcu neće se dati neovlaštenim osobama. Međutim, odgovornost je kupca da zadrži svoje osobne podatke, uključujući čuvanje njegovog/njezinog korisničkog imena i lozinke i korištenje odgovarajućeg antivirusnog softvera na računalu.

8.2. Dobavljač će kontaktirati kupca putem udaljenih komunikacijskih resursa osim ako to ne dopušta kupac.

Promotivne poruke e-pošte sadržavat će:

– Jasno prikazane poruke od pružatelja usluga.
– poruke će biti jasno označene kao promotivni materijal,
– razne promocije, akcije i druge prodajne ponude bit će jasno označene kao takve. Također, sudjelovanje u istim će biti jasno označeno,
– otkazivanje pretplate iz promotivnog materijala bit će jasno označeno.

U potpunosti ćemo poštovati kupce da ne primaju promotivne materijale.

8.3 Komentari kupaca i ocjene proizvoda koje kupci pišu i daju dio su funkcionalne trgovine namijenjeni su zajednici kupaca. Komentari mogu napisati bilo koji registrirani korisnik UVI Geara, a provider ima pravo brisati ili odbiti uvredljive, neprikladne ili beskorisne komentare objavljene na web trgovini. Slanjem komentara korisnik u potpunosti pristaje na uvjete i odredbe te dopušta pružatelju da u komentaru objavljuje dio ili cijeli tekst u svim elektronskim ili drugim medijima. Dobavljač ima pravo koristiti tekst za neograničeno vremensko razdoblje i na bilo koji način koji je u komercijalnom interesu pružatelja, uključujući objavljivanje u dodatcima i drugim marketinškim komunikacijama. Autor komentara također uz post odgovara da je vlasnik materijalnih i moralnih autorskih prava za pisani komentar i da on prenosi ta prava isključivo bez vremenskog ograničenja pružatelju usluge.

9. Jamstvo i servis

9. 1 Garancijsko razdoblje počinje s danom podizanja ili isporuke naručene robe. Garanciju osigurava proizvođač ili uvoznik, koji je odgovoran za garancijske uvjete.
Garancija proizvoda navedena je na priloženom garancijskom listu. Garancija ne vrijedi za potrošne materijale koji se neprekidno upotrebljavaju ili trošenju (poput trake, tonera, baterija itd.). Stavke koje se potrgaju u garancijskom razdoblju bit će popravljene ili zamijenjene najkasnije u roku od 45 dana,a ako to nije moguće, proizvod se zamjenjuje novim na zahtjev kupca.
Proizvodi koji se isporučuju za popravke nakon isteka garancijskog roka bit će popravljeni nakon dogovora s kupcem ili će se poslati na popravke službenom prodavaču u najkraćem roku. Time kupac preuzima sve troškove koji su uključeni u popravke (rad, materijal, isporuka, itd …). Popravak radova i materijala naplaćuje se važećom cijenom UVI Gear proizvoda ili službene usluge. U slučaju mijenjanja proizvoda mijenjanje se vrši tek nakon uplate proizvoda. Kupac može pokupiti svoju robu tek nakon plaćanja svih troškova koji su u to uključeni.
Jamstveni rok svakog proizvoda naveden je u detaljnom opisu. Opća garancija za sve proizvode je 1 godina, osim za proizvode za koje je drugačije navedeno. Garancija ne vrijedi za potrošne materijale. Garancija se može primijeniti uz originalni račun ili kopiju garancijske obavijesti. Vraćeni proizvod možete vratiti u trgovinu pružatelja usluga ili poslati izravno na službeni servis. Garancija je ukinuta u slučaju neispravne uporabe, mehaničke štete, servisa od strane neovlaštenog osoblja… Ako nema podataka o garanciji , proizvod tada nema garanciju ili nema podataka o predmetu koji ima garanciju. U tom slučaju kupac može kontaktirati pružatelja usluge, koji će tada dati točne informacije.

10. Načini plaćanja

10.1 S podnesenom narudžbom na web trgovini UVI Gear kupac je dužan platiti račun na odabrani način:

– plaćanja unaprijed s uplatom na bankovni račun poduzeća na temelju poslane fakture ili kotacije,
– plaćanje po dostavi/ naplatiti samo gotovinu,
– plaćanje putem Paypal-a (Plaćanje preko Paypal-a može imati postotak pristojbe po narudžbi. Naknada ovisi o zemlji i bit će dodana u naplati),
– Adyne kreditna kartica (MasterCard, VISA, Maestro, AE, Diners…)

10.2 Davatelj usluga ispostavlja fakturu kupcu na trajnom mediju s navedenim troškovima i upute o tome kako se povući od ponude, kako vratiti proizvod ako je to potrebno te što je moguće. Kupac je odgovoran za provjeru ispravnosti podataka na računu i mogućih grešaka prijaviti pružatelju usluga eventualne greške u roku od 8 dana po primitku. Kasnije ne prihvaćamo primjedbe na pogrešne fakture. Ugovor o prodaji (narudžba kupaca) u elektroničkom obliku je spremljen na serveru poslužitelja i dostupan je kupcu u bilo kojem trenutku u svom korisničkom profilu (Moj račun).

11. Dostava

11.1 Poslužitelj će isporučiti proizvod ili usluge u ugovorenom roku. Pružatelj usluga za isporuku paketa je GLS grupa, ali kupac također ima pravo koristiti drugu uslugu dostave bez obavijesti. U slučaju prihvaćanja robe preko dostave, molimo da potpišete priloženu dokumentaciju.

Ako odlučite platiti pri primitku (samo za neke zemlje!), trebate platiti sve troškove isporučene robe i troškove isporuke. Kupac je također dužan vizualno pregledati robu ako ima bilo kakvu štetu na pakiranju ili proizvodu odmah po isporuci robe.

Kupnjom na web trgovini i odabirom načina isporuke, kupac se slaže da dajemo vaš telefonski broj koji je dan narudžbi naručitelju dostave kako bismo olakšali komunikaciju s kupcem i isporučiteljem.

Sve narudžbe će biti isporučene u roku od 3-5 radnih dana nakon što je narudžba poslana.

12. Kolačići

Naša web stranica načelno ne koristi kolačiće. Kolačići se generiraju kada korisnik koristi opcije računa za web stranicu uvigear.com (klikom na gumb Prijava ili Registracija) ili ako dodaje proizvod u košaru za kupnju (klikom na gumb Dodaj u košaricu); tada su kolačići potrebni za tehničku funkcionalnost web stranice i korisnik time prihvaća kolačiće klikom na gumb. Kolačići treće strane (potrebni za tehničku funkcionalnost) mogu se generirati klikom na veze / gumbe trećih strana (primjer: Paypal Express plaćanje).

Pružamo samo sigurna i pouzdana rješenja trećih strana!

Saznajte više o našim pravilima o privatnosti i kolačićima.

Sve moguće sporove rješavat će sud u Ljubljana, Slovenija. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na e-mail: info@uvigear.com.